23948sdkhjf

NCC bygger parkeringshus i Stockholm

NCC har tecknat ett ramavtal med Stockholm Parkering som avser nyproduktion och renovering av parkeringshus. Nu inleds byggnationen av Klockelund parkeringshus i Farsta i södra Stockholm.

– Stockholm Parkering förser stadens nya områden med p-hus som innehåller flera hållbara mobilitetstjänster. Nu börjar vi bygga P-hus Klockelund där alla 300 p-platser har laddmöjlighet och som även kommer förses med andra mobilitetstjänster såsom cykelparkeringar och möjlighet till bilpool, kommenterar VD för Stockholm Parkering Christian Rockberger.

NCC och Stockholm Parkerings samarbete kan komma att omfatta upp till sju projekt. Det första samarbetet avser Klockelund parkeringshus i Farsta, i södra Stockholm. NCC:s uppdrag innebär nyproduktion av cirka 300 parkeringsplatser, varav ett 80-tal kommer att anläggas utomhus. Samtliga parkeringsplatser kommer att förses med laddmöjlighet för elbilar eller laddhybrider.

– Stockholm växer och det betyder att behovet av parkeringsplatser kommer att öka. Vi är glada för att kunna bidra till att utöka parkeringsmöjligheterna i regionen. I dag sätter vi spaden i marken för 300 nya parkeringsplatser i Farsta. Vi ser verkligen fram emot detta samarbete, säger Louise Schenholm, Affärschef NCC Building Sverige.

Byggstart av Klockelund sker omgående och parkeringshuset planeras stå klart under 2023. Affären uppgår till cirka 110 MSEK och orderregistrerades i fjärde kvartalet 2021 i affärsområde NCC Building Sweden. Idag, den 10 mars, kommer ett spadtag att äga rum.

Ramavtalet mellan NCC och Stockholm Parkering gäller från och med januari 2021. Potentiell volym uppgår till 500 MSEK och kommer att orderregistreras löpande i affärsområde NCC Building Sweden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Annie Lööf satsar på grönt stål
Ramirent köper företag
Han blir ny vd för Castellum
Byggleverantörens vd lämnar bolaget
Får 625 miljoner i ersättning från staten
BRF-kapning allt vanligare - Ekobrott drabbar 12 procent
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.093