23948sdkhjf

Skanska säljer hyresbostadsprojekt för halv miljard

Skanska säljer ett hyresbostadsprojekt med höga klimatambitioner i Bromstensstaden, Stockholm, för 580 miljoner. Köpare är NREP.

Försäljningen bokförs av Skanska Sverige i det första kvartalet 2022. Överlåtelse sker i samband med färdigställande som är planerat till första kvartalet 2025. 

Vid Spånga pendeltågstation växer den nya stadsdelen Bromstensstaden fram. Ett tidigare stort industriområde omvandlas till en levstadsdel med bostäder, service, förskola och mötesplatser.

Fullt utbyggd ska Bromstensstaden innehålla cirka 2500 bostäder. Skanska Hyresbostäder utvecklar 145 hyresrätter i fyra byggnader, varav 10 LSS-bostäder med gemensamhetslokal, mindre lokaler i bottenplan samt garage, sammantaget cirka 9100 kvadratmeter uthyrbar yta. Det blir ett tillskott i boendeutbudet eftersom det finns få hyresrätter i området idag.

– Det finns ett stort intresse bland investerare för våra egenutvecklade hyresbostäder, säger Maria Ronvall, transaktionschef på Skanska Sverige i en kommentar.

Detta blir den tredje försäljningen i Stockholm som Skanska Hyresbostäder gör till NREP, som även köpt Norra Vitsippan i Salem och Parkkvarteret i Barkarbystaden, Järfälla.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
SBB:s vd Ilija Batljan avgår - han tar vid istället
Studenter bygger bro över vallgrav
Vd inför samma lön för alla
Detta är den mest lönsamma affärsutvecklingen
Akut krismöte angående byggkrisen: Byggnads kräver handling från regeringen
Bygghandelsanläggningar går ihop

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079