23948sdkhjf

YIT säljer verksamheten i Ryssland

Det finska byggbolaget YIT startade verksamhet i Ryssland 1961 och har sedan dess expanderat till fem regioner och har blivit en av de ledande aktörerna inom husbygge.

Nu meddelar YIT i ett pressmeddelande att de säljer sin verksamhet i Ryssland.

Byggbolaget inledde en strategisk översyn av verksamheten i Ryssland i november 2021, men i mars accelererade översynen till följd av landets invasion av Ukraina, skriver bolaget. Avtalet om försäljning av verksamheten har tecknats med Etalon Group.

På grund av krisen i Ukraina stod våra verksamheter i Ryssland inför oöverträffade utmaningar och det blev allt svårare att fortsätta verksamheten. Försäljningen av de ryska verksamheterna ger oss en möjlighet till en snabb, kontrollerad och fullständig exit. Ur både vårt och våra kunders och anställdas perspektiv var detta den överlägset mest föredragna lösningen under rådande omständigheter, säger Markku Moilanen, vd och koncernchef för YIT i en kommentar.

Transaktionspriset uppgår till omkring 50 miljoner euro, det vill säga 517 miljoner svenska kronor och affären beräknas vara i hamn under aprilmånad.

YIT skriver också att försäljningen inte har någon inverkan på bolagets utsikter för den resterande verksamheten.

Etalon Group är en av Rysslands största utvecklings- och byggföretag och grundades 1987. Bolaget är verksamma i Moskva och Sant Petersburg och fokuserar på medelklassbostäder. Huvudkontoret ligger på Cypern.

Läs mer om: yit
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Sverige ökar sitt engagemang för rent stål
Skola om påbyggnader i trä startar
Peab först ut med smarta sensorer för träffsäker väghållning
Bellman Group står stadigt
Byggbolag med 36 anställda i konkurs – överlåts ej
Han blir ny chef på WSP
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.096