23948sdkhjf

Sveriges bästa arbetsplatser inom bygg 2022

När Sveriges Bästa Arbetsplatser rankas för tjugonde året i rad är 7 organisationer inom byggbranschen med på listan. 

Bakom rankingen står Great Place to Work, som för nittonde året i rad har utvärderat och listat organisationerna med bäst arbetsplatskultur i landet.

Årets lista över Sveriges Bästa Arbetsplatser bygger dels på 23 074 enkätsvar där Great Place to Work har utvärderat medarbetares upplevelse av sin arbetsplats och dels på en bedömning av hur väl verksamheterna är organiserade för att erbjuda en bra arbetsplats för alla.

I år lyckades sammanlagt 55 organisationer uppfylla kraven för att kalla sig Sveriges bästa arbetsplatser jämfört med fjolårets 60 organisationer. Bäst av de bästa var techföretaget Centiro, Studieförbundet Vuxenskolan i Halland och bostadsbolaget Mimer.

– Vi alla är otroligt glada för att bli utnämnda till Sveriges bästa arbetsplats. Det här är något vi strävat efter i många år eftersom vi vet att medarbetarnas höga engagemang är grunden för att lyckas nå våra mål, högt uppsatt mål för både ekonomin och kunderna, säger Mikael Källqvist vd på Mimer, i en kommentar.

För att komma med på listan över Sveriges Bästa Arbetsplatser måste organisationen bevisa att de anställda har en övergripande positiv upplevelse av sin arbetsplats. Bland annat mäts graden av tillit, gemenskap och stolthet inom verksamheten, vilket forskning visar är viktigt för att bygga lönsamma organisationer.

Sveriges Bästa Arbetsplatser 2022: bygg

protek – nr 1 (medelstora org)

WH Bolagen – nr 2 (medelstora org)

Pilotage – nr 2 (små org)

Hilti – nr 3 (stora org)

Wikström AB – nr 6 (små org)

MTA Bygg och Anläggning – nr 11 (stora org)

OilQuick – nr 23 (medelstora org)

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062