23948sdkhjf

De ska öka återväxten i byggbranschen

Swedol, Tools och Byggbranschens yrkesnämnd inleder samarbete för att lyfta hantverksyrken. Första steget är att stötta byggdeltagarna under Yrkes-SM i maj.

Det kommer att saknas närmare 300 000 yrkesutbildade i Sverige till 2035,  samtidigt som Sveriges nationella yrkesutbildningar redovisar tomma stolar.

– Vi måste göra vad vi kan för att säkerställa återväxten av kompetens i branschen och det börjar med de unga och studerande. Varken branschen eller samhället har råd att vänta, säger bolagens nordiska marknadschef, Linda Jacobsson. 

Swedol och Tools i Alligo-koncernen, går in och stöttar Byggbranschens yrkesnämnd, BYN:s tävlingsdeltagande under årets Yrkes-SM i ma. Alligo har sedan tidigare ett liknande upplägg i Norge. 

Michael Gustafsson är utbildningsrådgivare på BYN och beskriver vikten av samarbetet.

– Det Swedol och Tools gör nu är ett bra exempel på hur man kan hjälpa en kämpande byggbransch. Man måste dels belysa problemet, dels stötta organisationer och evenemang som aktivt jobbar för bygg- och anläggningsbranschens återväxt. 

Yrkes-SM pågår mellan den 10-12 maj på Arenastaden i VäxjöByggbranschens tävlande återfinns bland annat i kategorierna; maskinförare, väg-, anläggning- och träarbete. Deltagarna kommer vara utrustade med verktyg från Swedol och Tools – som också kommer att finnas på plats med en egen monter. 

Aktiviteterna är en del av en större satsning som Swedol och Tools löpande presenterar under våren 2022.

Om Yrkes-SM

Var: Arenastaden i Växjö

När: 10-12 maj 2022

Vad: Yrkes-SM arrangeras av Worldskills Sweden och är ett tävlings- och uppvisningsarrangemang som sker vartannat år. Under tre dagar tävlar Sveriges mest yrkesskickliga ungdomar inom ett 50-tal yrken. Under Yrkes-SM kommer de bästa av de bästa att tas ut till Yrkeslandslaget och får representera Sverige under kommande Yrkes-EM och Yrkes-VM. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Sverige ökar sitt engagemang för rent stål
Skola om påbyggnader i trä startar
Peab först ut med smarta sensorer för träffsäker väghållning
Bellman Group står stadigt
Byggbolag med 36 anställda i konkurs – överlåts ej
Han blir ny chef på WSP
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.094