23948sdkhjf

Första spadtaget i Öjersjö

HSB Göteborg har satte spaden i jorden för brf Ramselyckan i Öjersjö strax utanför Göteborg med 81 nya bostäder, fördelade på 8 småskaliga trähus.

Spadtaget togs av Lars Göran Andersson, vd HSB Göteborg, Marith Hesse (M), kommunstyrelsens ordförande i Partille Kommun, Stephan Woodbridge, operativ chef verksamhetsområde Bygg, Veidekke Entreprenad och Bengt Kjellberg, ordförande byggande brf Ramselyckan.

I brf Ramselyckan bygger HSB Göteborg 81 nya bostäder – tvåor, treor och fyror med generös takhöjd och stora ljusinsläpp. Lägenheterna är ljusa och luftiga med stora fönster, rum i fil och 2,70 i takhöjd. Fyrorna som sträcker sig över ett helt våningsplan ger en härlig villakänsla och lägenheterna högst upp i husen har öppet till nock. Husen är ritade av Okidoki Arkitekter.

–Vi har tagit fasta på de vackraste delarna av klassisk trähusbebyggelse i projektet och återskapat dem i modern tappning. Här bor man strax utanför stan med det lilla extra vad gäller läge, storlek och känsla, säger Lena Josgård, affärsområdeschef fastighetsutveckling på HSB Göteborg och en av dagens talare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ny produkt räddar kulturbyggnader
Byggtransport smugglade narkotika för 38 miljoner
Rör slungades i mans ansikte
Inbrottstjuvar stal tonvis med koppar
Undanhöll 10 skattemiljoner via fyra byggbolag
Stålgrossisten: Paniken på stålmarknaden har lagt sig
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.126