23948sdkhjf

NCC bygger Högskolan Dalarnas nya campus

NCC ska för drygt 400 miljoner svenska kronor på uppdrag av fastighetsägaren Diös bygga om den tidigare fastigheten, Liljanhuset, i Borlänge till en ny högskolebyggnad.

Byggnationen av det nya campuset i Borlänge är ett projekt för att möta framtida behov och skapa möjligheter till utveckling av Högskolan Dalarnas verksamhet. Högskolans nya campus i Borlänge ska NCC färdigställa genom en om- och tillbyggnad av en tidigare mixfastighet i centrala Borlänge, det tidigare Domus-varuhuset.

Den totala byggytan inklusive tillbyggnad uppgår till 18 500 kvadratmeter och kommer innehålla helt nya lärmiljöer och förutsättningar för en utvecklad verksamhet.

– I det här projektet kommer vi återanvända och bygga på den betongstomme som finns, för att skapa det nya campuset för Högskolan Dalarna. Genom att bygga på mark som redan är tagen i anspråk sedan tidigare och återanvända den befintliga stommen förbättrar vi klimatprestandan, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sverige.

Högskolans nya campus i Borlänge blir en byggnad med hög miljöprofil och hållbarhetsprestanda. Byggnaden kommer ha en optimerad energi- och resursanvändning och miljöcertifieras enligt Breeam In Use Very Good, eller motsvarande.

Affären är en totalentreprenad som genomförs i trepartssamverkan mellan NCC, Diös och Högskolan Dalarna och har ett ordervärde på drygt 400 miljoner svenska kronor. Affären orderregistreras i affärsområde NCC Building Sweden under första kvartalet 2022. Byggstart planeras ske i april 2022 och beräknas vara klart i april 2024

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
SBB:s vd Ilija Batljan avgår - han tar vid istället
Studenter bygger bro över vallgrav
Vd inför samma lön för alla
Detta är den mest lönsamma affärsutvecklingen
Akut krismöte angående byggkrisen: Byggnads kräver handling från regeringen
Bygghandelsanläggningar går ihop

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.106