23948sdkhjf

Detaljplan godkänns: Klart för 2 000 bostäder i Göteborg

Mark- och miljööverdomstolen avslår överklagan av detaljplanen för omvandlingen av Högsbo industriområde till Södra Änggården.

Detaljplanen vinner därmed laga kraft idag. Nu kan stadsutvecklingen av området ta fart och byggnationen av 2000 bostäder samt skolor och parker påbörjas. Den totala intäkten för Platzer bedöms uppgå till 1,8 miljarder kronor.

 Äntligen! Beskedet från domstolen idag är ett kvitto på att de verksamheter som idag är etablerade i området kan samexistera med nya som tillförs. Nu startar vi utvecklingen av området tillsammans med alla aktörer i Södra Änggårdens samverkansorganisation, säger Lisa Häggdahl, affärsutvecklare och ansvarig för arbetet med detaljplanen på Platzer.

Planarbetet har drivits av stadsbyggnadskontoret Göteborgs Stad i nära samarbete med Platzer sedan 2016. Kommunfullmäktige antog i april 2020 detaljplanen. Antagandet överklagades sedan till Mark- och miljödomstolen, vilken avslog överklagan. Detta beslut överklagades till nästa instans. Nu har även Mark- och miljööverdomstolen avslagit överklagan samt meddelat att domen inte kan överklagas. Detta innebär att detaljplanen för Södra Änggården nu vinner laga kraft.

Detta är en stor dag för oss, för staden och för alla våra samarbetspartners i Södra Änggården. Utslaget från Mark- och miljööverdomstolen visar att den detaljplan som tagits fram av stadsbyggnadskontoret är gedigen och genomarbetad. Jag är stolt över att vi fortsätter skapa och leverera värde i både bolaget och för Göteborg, säger P-G Persson, vd på Platzer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Sverige ökar sitt engagemang för rent stål
Skola om påbyggnader i trä startar
Peab först ut med smarta sensorer för träffsäker väghållning
Bellman Group står stadigt
Byggbolag med 36 anställda i konkurs – överlåts ej
Han blir ny chef på WSP
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.156