23948sdkhjf

Tre stora byggbolag i konkurs efter lägenhetsbygge i Sälen

Ett lägenhetsprojekt i Sälen kan ha bidragit till att tre stora byggföretag gått i konkurs. Sen bygget drog igång har alla de tre huvudentreprenörerna som haft ansvaret gått under, nu senast Byggtema.

Det rör sig om uppförandet av 32 exklusiva lägenheter i Lindvallen, av många betraktat som det mest exklusiva i hela Sälen, skriver Sveriges Radio.

Byggtema tog över ansvaret efter att dåvarande huvudentreprenören Ellipsen bygg försattes i konkurs hösten 2020. Beställaren av lägenheterna har efter konkursen framfört krav till  konkursboet på 75 miljoner kronor för brister i projektet och merkostnader.

Det kan mycket väl vara så att det finnas ett gemensamt problem i den här entreprenaden, säger Magnus Nedstrand som är Byggtemas konkursförvaltare, i en kommentar.

Bygglovet för de 32 bostadsrätterna i området Timber Heights i Lindvallen beviljades 2018. Först hade Erlandsson Bygg i Dalarna AB ansvar för projektet men lämnade innan sin konkurs över till Ellipsen Bygg AB.

Ellipsen Bygg AB ingick tidigare i Erlandsson koncernen och var  huvudentreprenöransvarig fram till sin konkurs i september 2020. Byggtema tog därefter över ansvaret men gick själva i konkurs den 28 mars i år.

Uppförandet av 32 exklusiva lägenheter har försenats på grund av att tre byggbolag som haft ansvarat har gått i konkurs.

Beställaren av lägenheterna riktade krav på 75 miljoner kronor mot den tidigare huvudentreprenören för felaktigheter i bygget och merkostnader. Även mellan beställaren och Byggtema finns en tvist.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Sverige ökar sitt engagemang för rent stål
Skola om påbyggnader i trä startar
Peab först ut med smarta sensorer för träffsäker väghållning
Bellman Group står stadigt
Byggbolag med 36 anställda i konkurs – överlåts ej
Han blir ny chef på WSP
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.11