23948sdkhjf

NCC byggstartar bostäder och butikslokaler i Oxelösund

NCC ska i samverkan med Kustbostäder bygga ett nytt hus med lokaler för handel och service samt hyreslägenheter i centrala Oxelösund.

Entreprenadavtal har tecknats och byggnationen startar i maj. Ordervärdet uppgår till cirka 165 miljoner svenska kronor. 

NCC ska bygga en ny fastighet med lokaler och bostäder vid Järntorget i centrala Oxelösund. Det blir ytor i markplan för handel och service och i tre våningar ovanpå uppförs 48 hyreslägenheter. Det skapas också en innergård med lekplats och gröna ytor för de boende. Den totala ytan uppgår till cirka 6 000 kvadratmeter.

Lägenheterna kommer att certifieras enligt Svanen med fokus på hållbara material och ett bra inomhusklimat. Fastigheten kommer även att ha en solcellsanläggning på taket som försörjer fastigheten med el.

I juni 2020 inledde NCC och Kustbostäder samarbetet som genomförs i partnering. I en första fas har parterna planerat och projekterat för att komma överens om projektets omfattning. Nu har entreprenadavtal tecknats och byggnationen kan påbörjas.

Första spadtag tas fredagen den 22 april och markarbeten startar i maj. Inflyttning planeras till hösten 2024. Affären är en totalentreprenad i samverkan som uppgår till cirka 165 miljoner svenska kronor. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Sverige ökar sitt engagemang för rent stål
Skola om påbyggnader i trä startar
Peab först ut med smarta sensorer för träffsäker väghållning
Bellman Group står stadigt
Byggbolag med 36 anställda i konkurs – överlåts ej
Han blir ny chef på WSP
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.094