23948sdkhjf

Bestals på 25 ton aluminium

Maskinfabriken PcP med 130 anställda, håller just nu på med en massiv uppgradering av säkerheten i och runt fabriken i Vildbjerg på mellersta Jylland.

Företaget är en stor producent av bland annat galler och trappsteg,

Det sker efter att kriminella stulit inte mindre än 25,5 ton aluminium på rullar från en produktionshall på fabriksplatsen under påsken. Det stulna aluminiumet har ett värde på 1,1 miljoner danska kronor.

– Vi hade redan säkrat vårt företag med larm och filmer och passerkontroll samt åtkomstbegränsning i stor skala, men ändå har någon lyckats implementera detta. Så nu ökar vi säkerheten markant, säger John Nielsen, vd för PcP.

Mycket professionellt

Tjuvarna har lyckats frakta de 10 spolarna från fabrikshallen och ut på en lastbil.

– Det är väldigt proffsigt, det råder det ingen tvekan om. De kommer till och med med en gigantisk lastbil, och de har vetat vad de har att göra med, säger John Nielsen, som uppskattar att de 10 spolarna redan är utomlands.

– Det är inget man bara kör till en skrothandlare med. Den fungerar som en beställningsuppgift och den ska användas av företag som är vana vid att arbeta med och hantera spolar. Jag tvivlar på att de används i Danmark, säger vdn.

– Det kan också tyda på att brottslingarna hade en viss djup kännedom om vårt företag, bedömd utifrån hur stölden gick till.

Kameror inuti

PcP-direktören hoppas nu att polisen ska dra nytta av utredningen, som efter stölden tog en hel dag och involverade flera av de andra företagen på industriområdet i Vildbjerg.

Polisen har bland annat tittat igenom videoövervakning från andra av områdets företag.

– Vi är för närvarande genom att titta igenom allt vårt eget videomaterial, som vi har mer än 14 dagar kvar i tid, för att se om vi kan hitta något användbart på det sättet.

– Vi har ingen kamera precis där de kom in. Men det kommer också att ändras nu som en del av vårt säkerhetshöjande, säger John Nielsen.

Han vill inte avslöja alla kommande säkerhetsåtgärder på fabriken, men han vill säga att videoövervakningen kommer att utökas rejält och det gäller både ute och inne.

– Vi har aldrig haft kameror inne tidigare, men det kommer nu på strategiska platser, och det sker i samarbete med anställda. Man kan vara helt säker på att bli filmad här om man provar något, säger John Nielsen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Sverige ökar sitt engagemang för rent stål
Skola om påbyggnader i trä startar
Peab först ut med smarta sensorer för träffsäker väghållning
Bellman Group står stadigt
Byggbolag med 36 anställda i konkurs – överlåts ej
Han blir ny chef på WSP
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.276