23948sdkhjf

Västsvensk byggare köper fastighetsbolag

Tommy Byggare tecknar tillsammans med Erik Selin Fastigheter i ett joint venture avtal och  förvärvar Frenbo Fastigheter i Lidköping. 

Avtalet innebär att Tommy Byggare tillsammans med Frenbo kan sköta hela projektutvecklingskedjan, skriver Fastighetsnytt.

Tommy Byggare köper tillsammans med Erik Selin Fastigheter Frenbo Fastigheter. Förvärvet innebär att Tommy Byggare från och med nu, tillsammans med Frenbos erfarenhet inom projektutveckling, kan tillhandahålla hela utvecklingskedjan; från markförvärv, genom projektutveckling och byggprocess, till det att nyckeln överlämnas. 

– Det här är ett viktigt steg för att stärka Tommy Byggares position. Vår affärsstrategi är att bredda verksamheten från att enbart erbjuda byggtjänster till att även tillhandahålla projektutveckling av bostadsprojekt och kommersiella lokaler. Förvärvet ger oss ett mycket starkt ben att stå på, säger Mattias Samuelsson, vd för Tommy Byggare, i ett pressmeddelande.

Frenbo är ett välkänt fastighetsbolag i Lidköping med omnejd. I deras bestånd hittas hyresgäster som Hemköp, Jysk, Elgiganten, H&M och Åhléns. De har i nuläget flera utvecklingsprojekt, exempelvis 130 bostadslägenheter utmed Skaragatan i Lidköping. 

– Vi har under en tid letat efter en partner som vi kan driva projekt tillsammans med från start till mål. Tommy Byggare har vi haft god kontakt med sedan tidigare, och vi ser dem som det enda bolaget vi vill göra den här resan med, säger Jörgen Ehn, vd för Frenbo Fastigheter, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095