23948sdkhjf

Strategisk affär när Swecon förvärvar Kewab Rental

Enligt Swecon innebär förvärvet ett ökat fokus på hyresaffären, man hoppas också stärka både serviceaffären och tillgången på begagnade maskiner.

Swecon Anläggningsmaskiner har köpt uthyrningsföretaget Kewab Rental, som huvudsakligen ägnat sig åt att hyra ut Volvomaskiner på lång tid.

Enligt Swecon har kundernas behov av att kunna hyra maskiner ökat och tanken är att förvärvet ska göra det möjligt att möta denna efterfrågan.

Swecon uppger att hyresaffären ska vara en strategisk del av företagets affär framåt.

Man hoppas också att förvärvet kommer att öka tillgången till begagnade maskiner, stärka Swecons serviceaffär och öppna upp för ett bredare och mer konkurrenskraftigt erbjudande.

– Genom det här förvärvet exekverar vi vår strategi att möta våra kunders behov genom att bredda vårt kunderbjudande, satsa på hyresmarknaden och öka tillgången till begagnade maskiner, säger Joakim Arndorw, vd på Swecon Anläggningsmaskiner AB, i ett pressmeddelande.

Han uppger att samarbetet mellan bolagen är väl fungerande redan i dag och att Kewab Rental har många starka kundrelationer som Swecon ser fram emot att bygga vidare på.

– Att utbyta kunskap med ett företag som Swecon kommer vara en fantastisk tillgång. Tillsammans kommer vi utveckla både vårt företag och marknaden då vi redan i dag ser stora synergieffekter. Vi är stolta över att nu ingå i Swecongruppen och Lantmännenkoncernen, säger Michael Herbertsson, vd på Kewab Rental AB, i samma pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125