23948sdkhjf

Dom: Mor och dotter sålde 40 hyresrätter svart

Mor och dotter döms upp till ett år och sju månaders fängelse efter ha sålt och förmedlat minst 40 svarta lägenhetskontrakt i Stockholm och gjort en ”betydande vinning".

De döms för grovt brott mot jordabalken, skriver Dagens Juridik.

Tingsrätten meddelar dom i ett mål gällande omfattande olaglig försäljning och förmedling av hyreslägenheter. I målet har de två huvudtilltalade, en mor och dotter, åtalats för omfattande olaglig försäljning och förmedling av hyreslägenheter i Stockholm under en tvåårsperiod mellan 2017 och våren 2019.

Modern döms för ett fall av brott mot förbudet mot otillåten ersättning för överlåtelse av bostadslägenhet och tolv fall av brott mot förbudet mot otillåten ersättning för förmedling av bostadslägenhet, omfattande ett totalt belopp om 8 935 000 kronor, till fängelse i ett år och fem månader.

Modern döms även att betala till staten utge 717 500 kronor såsom förverkat utbyte av brott. Av beloppet ska 100 000 kronor utges solidariskt med dottern. Modern ska även betala 7 miljoner kronor till målsäganden.

Dottern döms för 16 fall av brott mot förbudet mot otillåten ersättning för förmedling av bostadslägenhet, omfattande ett totalt belopp om 7 995 000 kronor, till fängelse ett år och sju månader.

Dottern ska även till staten betala 400 000 kronor såsom förverkat utbyte av brott. Av beloppet ska 100 000 kronor utges solidariskt med modern. Dottern ska även betala drygt 6 miljoner kronor till målsäganden, skriver Dagens Juridik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078