23948sdkhjf

Här kommer de unika betongpumparna

Ett dussin nya betongpumpar har tagits fram av Swerock och PM Nordic. Pluginhybriderna som ska rulla i Sverige och Finland är unika i världen hävdar Swerock.

Swerock fortsätter med att investera i elektrifieringen av fordonsflotta. Den senaste satsningen är tolv eldrivna betongpumpar. Något företaget hävdar gör dem världsunika.

– Vi utvecklar ständigt nya lösningar för att producera och leverera betong med minskad klimatpåverkan. Vi har precis lagt ytterligare en bit i betongpusslet. Från och med nu kan vi erbjuda marknaden en betydlig mer klimatsmart affär när det kommer till betong, säger Mats Norberg, vd för Swerock Norden, i en kommentar.

Pumparna som är plugin-hybrider har tagits fram tillsammans med pumptillverkaren PM Nordic. Maskinerna körs på HVO fram till arbetsplatsen, därefter går de på el efter att ha kopplats in i ett 125 amperesuttag. Maskinerna i den nya flottan går från 20 meter, som är den minsta, till den största som är 47 meter.

– Tack vare den kraftigt reducerade ljudvolymen och noll avgasutsläpp kommer miljön på arbetsplatserna bli betydligt bättre för alla. Vi ser det som en stor fördel att vi på det här sättet också är med och minskar klimatavtrycket i både Sverige och Finland, säger Mats Norberg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Derome trimmar grunden - krymper klimatpåverkan med 62 procent
Om du utsätts för asbest
Ny samverkan för en uppkopplad stad
Fristående kedja blir ny medlem hos Bolist
De går samman för minskat byggavfall
Ny vd för Woody Bygghandel
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.094