23948sdkhjf

Volvo CE investerar i gröna maskiner

Volvo CE fortsätter sin resa mot att elektrifiera sin fordonsflotta. Efter att ha gjort en investering i en nederländsk maskintillverkare kan de nu erbjuda ytterligare fem eldrivna grävmaskiner.

Företaget meddelar att de har investerat i det nederländska tillverkaren Limach som bygger elektriska hjul- och bandgrävarmaskiner. Företaget har idag fem eldrivna kompaktmaskiner som enligt Volvo CE kommer komplettera deras långsiktiga plan för elektrifiering. 

Limachs nuvarande utbud går från minigrävaren E18.3 som har en arbetsvikt på 1 810 kilo upp till deras största maskin, E140.1 med en arbetsvikt på över 14 ton.

Thomas Bitter, teknikchef på Volvo CE, säger i en kommentar att de ser Limach som ett bra komplement till deras befintliga urval av eldrivna maskiner.

– Att arbeta tillsammans, och med vår kombinerade kundbas, öppnar möjligheter för gemensamt lärande och utökade erfarenheter av dessa typer av lösningar, när vi fortsätter att driva på transformationen mot hållbara kraftkällor.

Limachs vd, Rens de Brujin, säger att Limach grundades med syftet att utveckla eldrivna entreprenadmaskiner. Företaget har också sett under de fem åren de funnits att efterfrågan ökat bland kunder i Nederländerna.

– Tack vare investeringen från Volvo CE kan vi skala upp produktionen av våra eldrivna grävmaskiner och utöka utbudet vi erbjuder för att möta denna växande marknad för eldrivna maskiner.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Derome trimmar grunden - krymper klimatpåverkan med 62 procent
Om du utsätts för asbest
Ny samverkan för en uppkopplad stad
Fristående kedja blir ny medlem hos Bolist
De går samman för minskat byggavfall
Ny vd för Woody Bygghandel
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.093