23948sdkhjf

NCC-chefen varnar för mångmiljardsmäll

Järnvägstunneln Västlänken under Göteborg riskerar att bli ”väsentligt mer” försenad än vad som framgick av DN:s avslöjande förra veckan.

Projektet befinner sig i en ”akut situation” där kostnaden ”förväntas öka med många miljarder” över budgeten på 20 miljarder.

Det hävdar byggjätten NCC:s koncernchef Tomas Carlsson i ett larm till Trafikverket där han varnar för en långvarig domstolstvist.

Om fyra år är det planerat att tågen på Västlänken i Göteborg ska börja rulla. Men bygget har drabbats av förseningar och nu varnar koncernchefen att projektet riskerar att bli flera miljarder dyrare än beräknat.

Orsaken är att projektet drar ut på tiden.

Västlänken har planerats i drygt 20 år och ska bli en åtta kilometer lång järnväg med tre stationer under jord. För fyra år sedan startade bygget och då var prislappen 20 miljarder kronor. 

Tomas Carlsson, koncernchef för NCC och majoritetsägare i konsortiet WLC vilka bygger etapper av Västlänken, har efter avslöjandena skrivit till Trafikverkets generaldirektör och framför att förseningarna beräknas bli ännu större än vad som rapporterats: Kostnaderna för projektet är redan över kontraktssumman och förväntas öka med många miljarder”, uppger Dagens Nyheter att han skriver i brevet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078