23948sdkhjf

Årets plåtslagare 2022

Torbjörn Cajonberg, anställd på Winther Bygg i Sundsvall är Årets plåtslagare.

– Jag blev jätteglad när jag fick höra att jag är Årets plåtslagare. Det är verkligen kul och ärofyllt att få just detta pris, säger Torbjörn Cajonberg i ett meddelande.

Torbjörn Cajonberg inledde plåtslagarkarriären på Sundsvallsföretagen Nilssons Plåtslageri, samt hos Larssa Olssons plåtslageri. Efter att han fått sitt yrkesbevis har han bland annat arbetat hos T Grundströms Plåtslageri i Stockholm.

Sedan 1993 är Torbjörn Cajonberg anställd på Winther Bygg i Sundsvall. Först som ledande montör och sedan som arbetsledare, men han har hela tiden även varit aktiv som plåtslagare.

– Min plan när jag skulle börja gymnasiet var egentligen att bli sjukgymnast. Tänkte att det fanns möjlighet att träffa tjejer med en sådan utbildning, i jämförelse med att plugga på bygg- och anläggning, säger Torbjörn Cajonberg i meddelandet och avslutar:

– Men syrrans kille, som jobbade som plåtslagare, fick mig på andra tankar. Han hjälpte mig att få extrajobb på plåtslageriet där han var anställd och jag gillade hantverket och märkte att jag hade talang för det, och dessutom insåg jag att det var ett yrke där man fick bra betalt.

Och motiveringen lyder:

Stiftelsen har med hänsyn till gjorda insatser, mångsidigt omvittnat yrkeskunnande och goda personliga egenskaper beslutat att utse Torbjörn Cajonberg till Årets Plåtslagare 2022. Torbjörn är extremt kunnig och erfaren och allsidig med högt kvalitetstänk. Han är engagerad i branschen och har tillfört nya plåtslagare via interna utbildningar. 

Prisutdelningen skedde på Plåt & ventföretagens kongress i Malmö. Priset utgörs av ett diplom, en guldmedalj och ett stipendium på 20 000 kronor.

Årets plåtslagare utses varje år av Stiftelsen Plåtslagaryrkets fond. Utmärkelsen är till för att främja yrkeskunnandet och vinnaren ska bland annat ha gjort förtjänstfulla insatser som kännetecknas av ett stort yrkeskunnande och arbetsinsatser av hög plåtslageriteknisk kvalitet. Stipendiet delas ut i samverkan och med lika delar från Stiftelsen Plåtslagaryrkets Fond, Plåt & Ventföretagen och Lindabfonden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Derome trimmar grunden - krymper klimatpåverkan med 62 procent
Om du utsätts för asbest
Ny samverkan för en uppkopplad stad
Fristående kedja blir ny medlem hos Bolist
De går samman för minskat byggavfall
Ny vd för Woody Bygghandel
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.094