23948sdkhjf

Arcona ska bygga om Postnords huvudkontor

Ska bli en en multi-tenant-byggnad.

Postnord flyttade in i sina nuvarande lokaler i Solna 2004. Den då nybyggda fastigheten Arken, som byggdes av Arcona och ritades av BSK Arkitekter, nominerades till priset årets nybyggnation i tävlingen Årets Byggen 2003.

Nu har Arcona fått i uppdrag av Ursus Real Estate Management att bygga om lokalerna. Kontraktssumman uppgår till cirka 117 miljoner kronor, och ombyggnationen ska vara klart i slutet av året.

– Det känns tryggt och naturligt med valet av Arcona i denna viktiga hyresgästanpassning, en spännande vidareutveckling av en ikonisk fastighet. Inte minst på grund av de högt ställda kraven på kompetens och kunskap, men också flexibilitet och pragmatism i en mycket utmanande byggentreprenadsmiljö, säger Fredrik Kumlin, investeringschef på Ursus Real Estate Management, i en kommentar.

Fastigheten ska byggas om till en multi-tenant-byggnad där Postnord hyr de tre översta våningarna i byggnaden och resten av huset får nya hyresgäster. Kontoret ska ska bli aktivitetsbaserat och har utformats för att skapa trygga arbetsmiljöer post-corona.

– Vi tycker det är fantastiskt roligt att nu få vara med och omvandla fastigheten som vi byggde för cirka 20 år sedan. I tidigt skede engagerade vi våra strategiska leverantörer och i samband med förhandlingar om kontraktet har vi också haft möjlighet att säkerställa leveranser av material med långa leveranstider, säger Peter Kihlman, projektchef på Arcona.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Derome trimmar grunden - krymper klimatpåverkan med 62 procent
Om du utsätts för asbest
Ny samverkan för en uppkopplad stad
Fristående kedja blir ny medlem hos Bolist
De går samman för minskat byggavfall
Ny vd för Woody Bygghandel
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.375