23948sdkhjf

De ska bygga Köpenhamns största trästad

Boligbygger och DSB fortsätter sitt samarbete.

Till hösten öppnar en mobil studieby i Köpenhamn där 362 studenter kan flytta in i CPH Village Nørrebro på DSB:s tidigare rangerbangård vid Bispebjerg Station.

Det skriver bostadsbolaget CPH Village, som etablerar studentbostäder i moduler, i ett pressmeddelande.

Samarbetet mellan DSB och CPH Village bygger vidare på duons samarbete om en studiestad i Jernbanebyen på DSB:s gamla Godsbanegård i Köpenhamn, som öppnade 2020 och blev det största bostadshuset i trä i Köpenhamns kommun.

Om CPH Village

● CPH Village är ett startupföretag i Köpenhamn med 10 personer som arbetar för prisvärda och hållbara studentbostäder. Studiebyn på Nørrebro blir CPH Villages fjärde bebyggelse utöver deras husen på Refshaleøen, Vesterbro och Amager (öppnar 1 september 2022).

● CPH Village arbetar för att bygga och driva bostäder som är absolut hållbara. 

● Konceptet i CPH Village inbjuder till gemenskap mellan studenterna. Byggnaden har fyra gemensamhetshus med bland annat gemensamma kök, läsrum och hobbyrum. Vid alla bostäder finns fria utekvadratmetrar för gemensamma utekök och växtlådor för att odla din egen grönska.

● På CPH Village sätts invånare från 8 olika studiekategorier samman för att säkerställa största möjliga mångfald bland invånarna och samtidigt bidra till en blandad stad. Samtidigt anställs samhällstjänstemän för att hjälpa studenterna att skapa en levande och inspirerande social miljö i studiestaden.

● CPH Village har i samarbete med Köpenhamns kommun och Home to All Alliance sedan 2019, som första privata bostadsföretag, erbjudit bostäder till unga hemlösa. Ett samarbete som fortsätter på CPH Village Nørrebro med 10 bostäder riktade till "unga på kanten".

Källa: CPH Village

Den nya studiebyn på Nørrebro ska byggas intill F-linjen med Lersøparkens stora, gamla träd på ena sidan och med bokhandlar och bilverkstäder på den andra. Den Røde Plads och Nørrebro Station ligger runt hörnet.

CPH Village Nørrebro deltar i en rad nya satsningar i lokalsamhället, som även innefattar starka sociala bostadssatsningar vid till exempel Nørrebrobyggnaderna, en ny gata i Mjølnerparken och större renoveringar av Mimersparken.

Köpenhamns största bostadshus i trä

CPH Village försöker göra stadsutveckling på ett nytt och mer flexibelt sätt. Den cirkulära byggnaden i trämoduler är utformad för att kunna byta funktion, bli permanenta eller flytta till nya platser.

Bebyggelsen på Nørrebro blir enligt personerna bakom den, det största bostadshuset i trä som är uppfört i Köpenhamn. Byggnaden ska ha ett koldioxidavtryck på 50 procent under ett genomsnittligt nybyggt hus i Köpenhamn. Beräkningen är gjord med Statens byggforskningsinstituts kalkylator, LCA Byg.

Byggnadsprocessen blir lika biologisk mångfaldig som DSB och CPH Villages första byggnader i Jernbanebyen, som var de första byggnaderna i Köpenhamns Stad med en forskningsbaserad strategi för biologisk mångfald.

Som företag vill vi visa ett nytt sätt att bygga och leva inom planetens gränser som kan inspirera och exportera till resten av världens storstäder, skriver Frederik Noltenius Busck och Michael Plesner, medgrundare i CPH Village, i pressmeddelande.

I och med öppningen av Nørrebro har CPH Village 800 studenter boende och en ambition att bygga ytterligare studentbostäder för totalt 2 500 studenter i Köpenhamn före utgången av 2023 i bland annat Nordhavnen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Derome trimmar grunden - krymper klimatpåverkan med 62 procent
Om du utsätts för asbest
Ny samverkan för en uppkopplad stad
Fristående kedja blir ny medlem hos Bolist
De går samman för minskat byggavfall
Ny vd för Woody Bygghandel
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.115