23948sdkhjf

Ikea bygger mötesplats av moduler

Från slutet av maj till början av juli pågår stadsmässan H22 City Expo i Helsingborg. På plats är bland annat Ikea som tillsammans med Expandia bygger upp en mötesplats i området Drottninghög: Do More.

Ikeas mötesplats består av moduler som tidigare använts i skolor och förskolor, men byggts om till kök och bagerier som kan antingen flyttas om eller byggas ut beroende på hur projektet utvecklas. Det framgår ur ett pressmeddelande.

– Vårt syfte är att utforska och vidga begreppet hem, tillsammans med Helsingborgs stad – men också att utveckla lösningar som kan göra livet i staden och hemmet bättre, säger Anna-Carin Alderin, projektledare på Ikea, i en kommentar.

Byggnaden liknar en stor saluhall med fönsterväggar som släpper in ljus. ”Hallen” omges av bland annat ett bageri och ett kök, ett växthus, serveringar, mötesrum och en köksträdgård för ekologisk odling. Produkterna kan sedan säljas på marknaden.

Vi vill uppmuntra till entreprenörskap och bidra till att skapa en levande destination, både för invånarna i Drottninghög och för andra besökare. Du kanske tycker om att laga mat, skapa konst eller reparera saker och drömmer om att öppna en restaurang, ateljé eller verkstad. Då kan du hyra en yta här en helg eller längre – eller varför inte bara komma hit och umgås och få inspiration, säger Anna-Carin Alderin och fortsätter:

– Många i området Drottninghög kämpar för att komma in på arbetsmarknaden. Med Do More vill vi skapa en plats där människors kompetenser kan lyftas fram.

Fakta om Expandia

Expandia Moduler AB:s affärsidé är att erbjuda kunder hyra av verksamhetsanpassade lokaler vid tidsbegränsat behov.

Expandia har 85 anställda och kontor i Sverige, Norge, Danmark samt Finland med huvudkontoret i Västerås.

Omsättning 2021: 1,07 miljarder SEK.

Ägare: Familjen Sköld.

Expandia kommer att bygga upp en modullösning på cirka 275 kvadratmeter intill huvudbyggnadens långsida.

– En styrka med moduler är flexibiliteten. Vi kan på kort tid skapa i princip vilken lokal som helst, anpassad för den unika verksamheten, berättar Stefan Gertsen, projektsäljare på Expandia, och fortsätter:

– Med moduler kan du vara flexibel, vill du använda dem vidare förlänger vi bara hyreskontraktet. Det är också enkelt att skala upp eller ner om du behöver mer eller mindre yta. Och den dag du inte behöver modulerna längre har vi på Expandia korta uppsägningstider. Vi monterar ner modulerna och hämtar dem – och renoverar dem sedan för att anpassa dem till nästa kund, säger Stefan Gertsen.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078