23948sdkhjf

Kriminellt offer får skattesmäll i miljonklass för byggfirman

Kriminell nätverksaktör drev byggfirma med kändisprofil från en tv-såpa utan att betala skatt. Nu sköntaxeras han med 1,2 miljoner kronor. 

Skatteverket har granskat transaktionerna till mannens konton från olika privatpersoner och byggbolag under åren, som han varit involverad i, rapporterar Länstidningen i Södertälje.

Den 32-årige mannen drev byggfirma tillsammans med bland annat en kändisprofil från en tv-såpa. Bland 32-åringen transaktioner syns flera swishbetalningar till personer inom den kriminella miljön, däribland Bandidossfären.

Skatteverket konstaterar dock att 32-åringen inte lämnat några inkomstdeklarationer för 2018-19 då han var engagerad i byggfirman. Därför sköntaxeras han nu med 1 169 000 kronor, ett belopp han ska betala 40 procent i skatt på till staten.

32-åringen bor till vardags i spanska Marbella och är från Tumba.

Mannen bedöms som en drivande aktör i den kriminella nätverksmiljön. Den 14 maj 2020 lurades han i en fälla utanför Ica Orren i Bårstabergen, som han knappt överlevde. 

På platsen väntade två utsända torpeder från Västerås. De var ditskickade av Västeråsnätverkets ledare Namo Talani, som senare dömdes för medhjälp till mordförsök och avtjänar nu ett elvaårigt fängelsestraff.

32-åringen själv dömdes för grovt vapenbrott efter skottdramat på Orrstigen.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078