23948sdkhjf

Dan Olofsson och Percy Nilsson får bakslag i hovrätten

Näringslivsprofilerna Dan Olofsson och Percy Nilsson har försökt att förmå Svea hovrätt att dela upp det stora insiderbrottsmålet som de står misstänkta i.

Det saknas straffrättsliga och processuella skäl för en gemensam handläggning av åtalen menar Olofsson. Nilsson pekar på att parterna sparar både pengar och tid på förslaget och åberopar även sin höga ålder.

Hovrätten säger dock nej och har nu bokat in huvudförhandlingsdagarna, skriver Dagens Juridik.

Samtliga 14 åtalade i det stora insiderbrottsmålet, där fastighetsbolaget Victoria Park respektive det danska telekombolaget TDC står i fokus, kommer att möta EBM återigen.

Svea hovrätt har bokat huvudförhandling till mars och april 2023 under 15 förhandlingsdagar med start den 13 mars och avslut den 24 april.

Den misstänkta insiderbrottsligheten ska ha ägt rum under åren 2017-2018 i fastighetsbolaget Victoria Park respektive det danska telekombolaget TDC. Tolv av de åtalade dömdes i tingsrätten medan två friades från misstankarna om insiderbrottslighet.

En av de friade är företagsledaren Percy Nilsson. Affärsmannen Dan Olofsson dömdes dock för obehörigt röjande av insiderinformation till villkorlig dom och dagsböter. Detta för att han skrivit ett sms till Percy Nilsson i vilket han avslöjar ett kommande bud på Victoria Park.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094