23948sdkhjf

Byggbolag köper betongföretag

Forsheda Gruppen förvärvar det Markarydbaserade betongföretaget MT-Betong, ett familjeföretag som är inne på sitt sjunde decennium i branschen.

– Vi är glada över att vi lyckats hitta köpare som kommer utveckla verksamheten, och som tar tillvara möjligheterna att expandera i den befintliga fastigheten, säger MT-Betongs ägare Gunilla och Björn Nilsson.

MT-Betong är ett företag med rötter som sträcker sig ända tillbaka till 1950-talet. Det var Björns pappa Malte som drog i gång verksamheten, då under namnet Markaryds Takpannefabrik.

I starten var det alltså takpannor som tillverkades, men många år och flera expansioner senare är utbudet rejält breddat. Idag finns allt från små miljöbriketter till stora fasadelement i produktutbudet.

Köparen Forsheda Gruppen bygger flerbostadshus, kontor, förskolor och trähus. Vidare marknadsför man prefabricerade byggkomponenter, idag både i stål och trä. Det kan röra sig om utfackningsväggar, väggelement och färdiga materialsatser.

Med förvärvet av MT Betong AB ökar möjligheten att lösa kundernas önskemål ytterligare, skriver Forsheda Gruppen i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Sverige ökar sitt engagemang för rent stål
Skola om påbyggnader i trä startar
Peab först ut med smarta sensorer för träffsäker väghållning
Bellman Group står stadigt
Byggbolag med 36 anställda i konkurs – överlåts ej
Han blir ny chef på WSP
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.172