23948sdkhjf

Modulbyggare i trä ror hem rekordorder

Lyckseleföretaget Kubly avtalar med Away Group om en leverans av 1 200 temporära bostäder i Skellefteå, totalt en order på cirka 400 miljoner kronor. 

Affären är värd 210 miljoner kronor i första etappen med en option på ytterligare en etapp. Totalt handlar det om en order på cirka 400 miljoner kronor.

– Fantastiskt! Vår överlägset största affär och ett kvitto på att vi flyttat fram våra positioner rejält på marknaden, säger Michael Johansson, vd på Kubly.

Skellefteå växer så det knakar och expansionen har lett till att det är bostadsbrist i staden med omnejd. Kubly ska leverera bostäderna – boendeytan är 13 kvadratmeter per bostad – inredda och färdiga för inflyttning direkt de står på plats.

– Eftersom det är så mycket som ska byggas på kort tid krävs en leverantör som har en fabrik med hög kapacitet. Och det har Kubly. De har också mycket bra kvalitet i sin produktion och bra ekonomi, det är en stabil aktör som vi har stort förtroende för, säger Jimmy Södergren, COO på Away Group, i en kommentar.

– Affären är väldigt stor, både för oss och för hela Lycksele. Det här skapar många nya arbetstillfällen. Vi räknar med att vi behöver anställa runt 20 nya medarbetare och rekryteringsprocessen har redan satts i gång. Målsättningen är att fylla på med resurser direkt efter semestern, säger Michael Johansson, i en kommentar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094