23948sdkhjf

De hanterar Bauhaus nya lagerlösning

Bygg- och trädgårdskedjans verksamhet i Norge växer, så för att möta efterfrågan investerade Bauhaus tidigare i år i ett nytt lager norr om Oslo.

Det 15 000 kvadratmeter stora lagret har varit i drift sedan i slutat av april, och Reflex Logistics Solutions stöttat implementeringen av Reflex WMS mjukvara på lagret. Företaget erbjuder lösningar för att organisera, optimera och övervaka distributionskedjans olika nätverk och företagens logistiska flöden i deras lager, fabriker och ute i butikerna.

Reflex WMS har i många år använts av andra mycket stora gör-det-själv- och trädgårdsföretag i Europa. Vi blev förförda av flexibiliteten i lösningen och dess förmåga att hantera både våra e-handels- och butiksflöden, säger Håkan Asp, chef för logistikutveckling på Bauhaus, i en kommentar.

Bauhaus lager i Norge kommer inledningsvis att hantera plockning av beställningar och sändning av ett 100 tal dagliga e-handelsbeställningar samt leveranser till butikerna i Norge.

Det är dock ganska troligt att den här anläggningen i en andra fas endast kommer att användas för e-handel och att vi kommer att öppna ett nytt lager för att serva våra norska butiker, som vi har gjort i Sverige, säger Håkan Asp.

Bauhaus har omkring 270 butiker i 19 länder med ett sortiment på cirka 15 000 produkter. Under sommaren kommer två nya butiker att öppnas i Norge, vilket gör att antalet butiker i landet ökar till fyra. Man planerar att öppna fler butiker under de kommande åren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142