23948sdkhjf

Domslut efter sex år: Gröna Lund får bygga ut

Mark- och miljööverdomstolen fastställer en ny detaljplan för utbyggnad av Gröna Lund som "inte skadar det historiska landskapets natur- och kulturvärden". 

Domstolen anser att utbyggnaden inte skadar det historiska landskapets natur- och kulturvärden utan är förenlig med de riksintressen som området berörs av, Nationalstadsparken och Stockholms innerstad med Djurgården.

Det har inte heller framkommit något annat skäl att upphäva detaljplanen, enligt MÖD.

– Jag är mycket lättad och lycklig över dagens besked. Nu kan vi äntligen förverkliga drömmen om ett sammanbyggt tivoli på båda sidor Allmänna Gränd. Det är en historisk dag för både Gröna Lund och Stockholm, säger Johan Tidstrand, ägare till Gröna Lund, i en kommentar.

Syftet med detaljplanen är att göra det möjligt att utvidga Gröna Lunds nöjesfält och den medger bland annat ett antal nya åkattraktioner.

Den nya delen av nöjesfältet kommer att ligga på ett område som idag används som parkeringsplats vid Liljevalchs konsthall och är tänkt att ramas in av en randbebyggelse längs de två gatorna  Falkenbergsgatan och Allmänna gränd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062