23948sdkhjf

BE Group säljer dotterbolag inom bygg

Lecor Stålteknik som varit en egen del av BE Group i 12 år, sedan 2010, kommer nu att säljas.

Lecor Stålteknik är specialiserade på prefabricerade stålkonstruktioner för bygg- och industriprojekt. Under 2021 hade de en omsättning på 82 miljoner kronor och idag sysselsätter de 35 personer.

Peter Andersson, vd och koncernchef på BE Group uttalar sig i ett pressmeddelande om avyttringen.

Lecor Stålteknik har utvecklats positivt under de senaste åren men skiljer sig väsentligt från BE Groups kärnverksamhet. Därför har vi tagit beslutet om att avyttra verksamheten och vi är övertygade att EAB kommer kunna utveckla bolaget vidare, säger Peter Andersson.

BE Group och EAB har samtidigt tecknat avsiktsförklaring om ett fortsatt nära samarbete. Något som kommenteras av Per-Åke Andersson, vd för EAB.

Samarbetet mellan EAB och Lecor har pågått under en längre tid och vi vet vilken hög kapacitet och kvalitet de alltid tillhandahåller. EAB har haft och har en kraftig tillväxt inom vårt affärsområde Stålbyggnader. Med detta följer ett utökat behov av produktionskapacitet för att vi även i fortsättningen ska kunna vara en trygg leverantör till våra kunder. Lecors moderna produktionsanläggning och kunskapskapital gör att vi känner det mycket positivt att från och med nu inkludera såväl verksamhet som medarbetare i vår företagsfamilj, säger han i ett pressmeddelande.

Tillträdesdatum är den 1 juli och försäljningen ska inte påverka resultatet i affärsområdet Sverige och Polen under 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078