23948sdkhjf

Peab bygger om Sturekvarteret för två miljarder

Peab har fått uppdraget att renovera och bygga om södra delen av kvarteret Sperlingens Backe vid Stureplan i centrala Stockholm.

Beställare är Sturegallerian AB och kontraktssumman uppgår till cirka två miljarder svenska kronor. Uppdraget är en samverkansentreprenad som omfattar totalt cirka 48 000 kvadratmeter av Sturekvarteret.

I planen ingår renoveringar och återskapande av äldre byggnation, nya kontor, bostäder samt öppnande av fler publika ytor samt en ny anknytning till Östermalmstorgs tunnelbanestation. Hela projektet ska ha den högsta hållbarhetscertifieringen LEED Platinum. 

– Detta är ett helt unikt projekt med ett omfattande hållbarhetstänk, där Peab med sin kunskap kan tillföra mycket. Som Nordens samhällsbyggare känns det hedrande att få vara med och modernisera ett så centralt kvarter i hjärtat av Stockholm, säger Stefan Danielsson, affärsområdeschef Bygg på Peab.

– Vi är glada över att samarbeta med Peab i det här spännande projektet, och ser fram emot en nära samverkan när vi utvecklar Sturekvarteret under de kommande åren, säger Andreas Philipson, projektdirektör Sturegallerian AB.

Arbetet har påbörjas och förväntas vara färdigt 2026. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094