23948sdkhjf

Örebro söker aktörer som vill utveckla stadsdel

Östra Ringstorp norr om Örebro är planerade för ägarlägenheter och ska nu markanvisas. Örebro kommun söker en eller två aktörer som vill utveckla området.

Östra Ringstorp ligger i den östra delen av den befintliga stadsdelen Ringstorp, cirka 2,5 kilometer norr om Örebro centrum.

Konceptet med bebyggelsen inom planområdet är hus i natur. De boende ska kunna kliva ut från sin bostad och uppleva naturen nära inpå. Bebyggelsen ska i utformning och materialval smälta in med den omgivande miljön.

– Flerbostadshusen kan bli i form av smala lamellhus med genomgående lägenheter, det är vad kommunen har haft som ambition när vi tog fram detaljplanen. Innan vi säljer marken ska byggaktörerna ha tagit fram ritningar på hur husen ska gestaltas, säger Linnéa Nilsson, exploateringsingenjör på Örebro kommun.

Ägarlägenheter är en boendeform som till skillnad från bostadsrätt innebär att man äger sin lägenhet fullt ut.

– Vi ser positivt på utvecklingen av ägarlägenheter i Östra Ringstorp,  som har varit på uppgång under de senaste åren i Sverige, men det har knappt genomförts några nybyggnadsprojekt med ägarlägenheter i Örebro kommun ännu, säger Ullis Sandberg (S), ordförande Programnämnd samhällsbyggnad.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093