23948sdkhjf

DSV bygger ny jätteanläggning

 Logistiklagret ska mäta 175 000 kvadratmeter.

I höst kommer DSV att påbörja bygget av vad som kommer ett bli en stor logistikanläggning i Landskrona. Hela byggprojektet mäter 175 000 kvadratmeter, varav temperaturkontrollerade lagermöjligheter om 70 000 kvadratmeter.

Anläggningen byggs i anslutning till den befintliga logistikanläggningen som är belägen mellan Göteborg i norr och Malmö och Lund i söder. Totalt kommer DSV nybygge att bidraga till en lageryta om över 225 000 kvadratmeter i området.

– Vi kommer kunna erbjuda en omfattande temperaturkontrollerad lösning med olika temperaturzoner samt ytterligare kapacitet för traditionell lagerhållning på de nya DSV-lagren. Dessa anläggningar kommer utrustas med teknik som AGV (Automated Guided Vehicle) och kranar, vilket ger oss möjlighet att tillhandahålla bästa möjliga effektivitet och servicenivåer till våra nordiska kunder, säger Ian Swinhoe, vd för DSV Solutions AB, i en kommentar.

Det nya byggnadsprojektet kommer omfatta två lager anpassade för bland annat snabbrörliga konsumtionsvaror och lagring åt hälso-, sjukvårds- och läkemedelsindustrin.

Lagret kommer att certifieras enligt BREEAM Excellent och under byggnationen kommer överblivna jordmassor deponeras i ett närliggande område. Anläggningen kommer också att samla upp spillvatten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11