23948sdkhjf

NCC bygger om Käppalaverket

NCC och Käppalaförbundet ska i samverkan bygga om Käppalaverket på Lidingö för att öka reningsverkets kapacitet och reningsförmåga.

Projektet är en utförandeentreprenad i samverkan och ordervärdet för första huvuddelen uppgår till cirka en miljard svenska kronor.   

NCC ska bygga om Käppalaförbundets avloppsreningsverk, Käppalaverket för att möta skärpta reningskrav och öka kapaciteten med cirka 30 procent samt minska  utsläppen av kväve, fosfor och organiskt material betydligt och bidra till ett renare Östersjön. 

Projektet inleddes för ett år sedan med planering och projektering. Entreprenaden består av tre huvuddelar som kommer att planeras och orderregistreras längre fram, och nu startar arbetet med första huvuddelen där två reningslinjer byggs om.

– I Käppalaverket renas idag avloppsvatten från mer än en halv miljon människor och från verksamheter i elva kommuner norr och öster om Stockholm. Tillsammans med NCC ska vi  uppfylla de skärpta reningskrav som beslutats av Länsstyrelsen, säger Andreas Thunberg, vd Käppalaförbundet. 

Käppalaverket kommer att vara i drift under hela ombyggnaden. Ombyggnaden av Käppalaverket ska stå klar 2027 då de skärpta reningskraven börjar gälla.

Som enda byggbolag har NCC egen specialistkompetens inom vattenrening och därmed all kompetens inom bolaget för att leverera driftklara anläggningar. NCC bygger och renoverar vatteninfrastruktur dagligen, och bygger per år 10 till 15 vattenverk, vattentorn och avloppsreningsverk runt om i Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109