23948sdkhjf

Ett av Stockholms högsta bostadshus snart klart

Nu rusar ett höghus mot skyn i Årstaberg. Med sina 24 våningar blir det ett av Stockholms högsta bostadshus. Ikano Bostad utökar med fler bostadsrätter i Årstaberg.

Efter att sista handen lagts vid de första tre höghusen och alla köpare flyttat in, blir Sjöviksskolan granne med ännu fler hus.  

Fyra olika hus, två med bostadsrätter och två med hyresrätter uppförs här i kvarteret Fritiden. Projektchef vid Ikano Bostad är Hari Bajgoric. 

– Bygget av våra två projekt just nu, Brf Beundra och Brf Vakna, pågår för fullt. 

När Framtidens Bygg hälsade på var flaggskeppet Brf Beundra med 24 våningar klar upp till våning 16 med den så kallade stomresningen. Redan nu ser huset rejält högt ut, men det ska alltså upp 8 våningar till. Enligt tidsplanen ska de första köparna flytta in i så snart som i oktober 2023. 

I Brf Vakna är en del av stommen redan rest, då det av byggtekniska skäl behövde göras i samband med resningen av Beundra. Resterande delar tillkommer under hösten. Nu kan köpare och intressenter känna sig lugna med att projekten blir av och att de kan flytta in i tid.   – Även om vi har tecknat avtal med Wallenstam om en del av våra byggrätter i området. De är en trygg fastighetsägare med långsiktig fokus som tar miljöfrågan på största allvar. Det gynnar hela området, samtidigt som det skapar variation och skyndar på utvecklingen. Det ser Hari Bajgoric som positivt för alla kunder i Årsta. Bostäderna som erbjuds är välplanerade 1–5 rum och kök som erbjuder öppen planlösning, tvättmaskin och torktumlare, hiss, balkong eller uteplats. 

– Vi har även garage under kvarteret och förskola. 

Hari Bajgoric kommenterar läget Årstaberg. – En del av lägenheterna har Stockholms absolut finaste utsikt. Det som både jag och boendet i våra tre färdiga projekt uppskattar mest är läget. Fantastiska kommunikationer med pendel, tvärbana och bussar. Dessutom nås innerstaden på under 5 minuter med cykeln över Årstabron. Trots närheten till city erbjuder området grönska, med bland annat Årstaskogen och Årstavikens fina promenadslingor, badplatser och utegym. 

Hur ser höstens tidplan ut? 

–Vi räknar med att hela kvarteret är uppe innan årsskiftet. 

En ytterligare förstärkning av miljöprofilen är att hyresrättsgäster kan välja till solceller i sina bostadshus. Ikano Bostad har tagit beslutet att framöver certifiera alla nya projekt, via Svanen. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Hon blir ny hållbarhetschef för NCC
Årets byggkvinna 2023: Tre förebilder i rampljuset
Veckans konkurser - vecka 13
Nytt samarbete ska göra betong av havre
Årets Nollfelsaktör bland husbyggare utsedd
NCC renoverar miljonprogram i Uddevalla
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.11