23948sdkhjf

Byggfirma med 28 anställda i konkurs - stora byggbolaget betalar inte

Plattsättarfirma med 28 anställda har gått i konkurs med en innestående fordran på 18 miljoner. Hamnade i en tvist mellan Linköpings kommun och Serneke.

Smålands Plattsättning som funnits sedan 1954, har försatts i konkurs vid Eksjö tingsrätt, uppger Östgöta Correspondenten. Företaget har därför avbrutit sitt arbete i det pågående simhallsbygget i Linköping, och alla anställda har sagts upp. 

I sin konkursansökan skriver företaget att "orsaken till konkursen är att en fordran om cirka 18 miljoner kronor visavi en större entreprenadkund kan befaras vara åtminstone delvis inkurant sedan kunden ställt in betalningarna". Den "större entreprenadkund" som avses i företagets konkursansökan är Serneke. Men Anders Johansson, regionchef på Serneke som bygger simhallen åt Linköpings kommun har invändningar mot beskrivningen.

 Vi har inte ställt in några betalningar. Däremot har vi hållit inne en del betalningar då vi anser att Smålands Plattsättning inte levt upp till sina åtaganden. Vi har fått utföra arbeten åt dem. Men det handlar inte alls om summor i den storleksordningen, säger Anders Johansson.

Klas Sundberg på Smålands Plattsättning i Nässjö är plattsättare sedan 40 år.  Han och kollegorna ska stå till konkursboets förfogande i en månad.

– Vi ska ha lite is i magen nu. Vi kommer att få vår lön. Jag hoppas att det blir någon form av lösning. Men det är trist, säger han till Byggnadsarbetaren.

Till saken hör att simhallen redan har blivit flera månader försenad och har därför beräknats kunna öppna först runt årsskiftet. Kommunen och Serneke har länge tvistat om orsaken till den förseningen.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.173