23948sdkhjf

Här finns de högst belånade bostadsrättsföreningarna

Bland bostadsrättsföreningarna med  högst skuldsättning ligger sex av tio i Stockholms län. Toppar gör Solna - 16 gånger över snittet i landet.

– Många har inte planerat för den här väldigt snabba höjningen av räntorna, säger Hampus Dahlstedt, vd för Allabrf.se, som spår att avgiftshöjningarna nu kommer att dugga tätt.

Gränsen från medel till hög belåning brukar ligga på omkring 12 000 kronor per kvadratmeter satt till bostadsrättsföreningens totalyta.

På listan över de bostadsrätter som har högst belåning ligger beloppet på mellan 32 000 och 73 000 kronor. De bostäder som har allra högst belåning ligger i Solna, där en förening på Evenemangsgatan toppar listan på 73 061 kronor per kvadratmeter - ungefär 16 gånger mer, eller 1 500 procent högre belåning, än snittet i Sverige, som ligger på 4 560 kronor.

– Många på listan är nyproduktioner och det visar att byggbolagen lägger på mer skulder i sina projekt jämfört med några år sedan. Det är anmärkningsvärt, säger Hampus Dahlstedt, till Dagens Industri.

Artikeln är en del av vårt tema om Borätt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094