23948sdkhjf

VVS-företag förvärvar plåtslageri - strategiskt viktigt

Ratosbolaget airteam förvärvar Grundströms Plåt i Kiruna, ett välmående ventilationsföretag med plåtslageri.

Bolaget utför om-, till- och nybyggnationer inom ventilation åt företag i gruvindustrin samt onom bygg och fastigheter. Förvärvet är i linje med den nordiska ventilationsjätten airteams strategi att stärka närvaron på den svenska marknaden, och i linje med Ratos förvärvsstrategi där såväl små som stora tilläggsförvärv i befintliga bolag är en viktig del.

– airteam fortsätter sin tillväxtresa i Sverige, med detta förvärv tar de ytterligare ett steg mot målet att bli Nordens ledande specialist på ventilationsentreprenader. Extra spännande är det att Ratosbolagen SSEA och NVBS, verksamma inom bygg- respektive infrastrukturunderhåll, redan har verksamhet i regionen. Det möjliggör en flygande start för airteams satsning och fina samarbetsmöjligheter, säger Christian Johansson Gebauer, styrelseordförande i airteam, samt President, Business Area Construction & Services, Ratos.

– Förvärvet är strategiskt viktigt för airteam. Vi är övertygade om att det finns en tydlig position att ta på den svenska marknaden för ett ledande, modernt och hållbart ventilationsföretag som airteam, säger Poul Pihlmann, vd och koncernchef, airteam.

Förvärvet genomfördes den 3 oktober 2022

Artikeln är en del av vårt tema om Branschnytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078