23948sdkhjf

Byggnads krav på Kristerssons regering

Tuffare tag mot arbetslivskriminalitet och återinfört investeringsstöd. Det är Byggnads krav på den nya regeringen som tillträdde i mitten av oktober.

18 oktober presenterade Sveriges nya statsminister Ulf Kristersson sin regering. I regeringsförklaringen deklarerade han att det skulle tas krafttag mot kriminaliteten i landet. Byggnads förbundsordförande, Johan Lindholm, säger i ett uttalande att byggbranschen har stora problem med arbetslivskriminalitet. 

– Här vilar ett stort ansvar att fortsätta det arbete som påbörjats av den tidigare regeringen. Kriminaliteten måste bort från arbetsmarknaden.

Han vill även se att det statliga investeringsstödet som infördes 2017 och avskaffades 2021 återinförs. Johan Lindholm menar att stödet bidrog till att 50 000 hyresrätter byggdes och påbörjades under de fyra år stödet fanns.

– I en allt osäkrare konjunktur är det statliga investeringsstödet helt avgörande för att byggtakten ska kunna upprätthållas. Sitter man på händerna här riskerar man att både förvärra konjunkturläget och hindra nyindustrialiseringen, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079