23948sdkhjf

Byggnads krav på Kristerssons regering

Tuffare tag mot arbetslivskriminalitet och återinfört investeringsstöd. Det är Byggnads krav på den nya regeringen som tillträdde i mitten av oktober.

18 oktober presenterade Sveriges nya statsminister Ulf Kristersson sin regering. I regeringsförklaringen deklarerade han att det skulle tas krafttag mot kriminaliteten i landet. Byggnads förbundsordförande, Johan Lindholm, säger i ett uttalande att byggbranschen har stora problem med arbetslivskriminalitet. 

– Här vilar ett stort ansvar att fortsätta det arbete som påbörjats av den tidigare regeringen. Kriminaliteten måste bort från arbetsmarknaden.

Han vill även se att det statliga investeringsstödet som infördes 2017 och avskaffades 2021 återinförs. Johan Lindholm menar att stödet bidrog till att 50 000 hyresrätter byggdes och påbörjades under de fyra år stödet fanns.

– I en allt osäkrare konjunktur är det statliga investeringsstödet helt avgörande för att byggtakten ska kunna upprätthållas. Sitter man på händerna här riskerar man att både förvärra konjunkturläget och hindra nyindustrialiseringen, säger han.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Antalet solcellsanläggningar ökar med 50 procent
Bygghandel  får ny huvudägare
Cementa byter namn
Veidekke bygger för 1,5 miljarder åt Volvo
Fiskarhedenvillan: Snart nyttjar vi bilbatteriet för husenergin
Byggare i konkurs - "Troligt att entreprenader kan övertas"
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.14