23948sdkhjf

Hållbart bygge inleder etapp två

Nyligen invigdes den andra etappen av projekt Cederhusen i Stockholm. Det alldeles nya stadsbyggnadsborgarrådet Jan Valeskog drog i en skruv och konstaterade att det gladde honom att ha just detta träbygge som första arbetsuppgift i sitt nya uppdrag.

Invigningen av kvarteret Humboldt var inte den första invigningen för Cederhusen, men denna gång heter materialleverantören Stora Enso och byggentreprenören Byggpartner. I första etappen tillhörde motsvarande roller Setra respektive Veidekke.

Inte heller för Jan Valeskog var detta första gången han medverkade i Hagastadens utveckling. Som ordförande i exploateringsnämnden i Stockholm var han med om att ta beslutet om överdäckning av Norra Stations-området.

– Inte ett självklart beslut eftersom ekonomin var osäker, konstaterade Jan Valeskog. Men i dag är jag glad att kunna stå här och konstatera att det byggts både bostadsrätter och hyresrätter i Hagastaden och att hela projektet ser ut att bli framgångsrikt.

Anna Ervast Öberg, Folkhem, konstaterade att Alexander von Humboldt, som detta andra kvarter av Cederhusen är döpt efter, inte är helt fel som namnet på ett hållbart byggt bostadskvarter. Alexander von Humboldt var den förste att förstå hur klimat, människor och natur samspelar, och han grundade klimatforskning som vetenskap. Därmed kan man utan att ta i alltför mycket också betrakta honom som föregångsman när det gäller hållbar utveckling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109