23948sdkhjf

Hållbart bygge inleder etapp två

Nyligen invigdes den andra etappen av projekt Cederhusen i Stockholm. Det alldeles nya stadsbyggnadsborgarrådet Jan Valeskog drog i en skruv och konstaterade att det gladde honom att ha just detta träbygge som första arbetsuppgift i sitt nya uppdrag.

Invigningen av kvarteret Humboldt var inte den första invigningen för Cederhusen, men denna gång heter materialleverantören Stora Enso och byggentreprenören Byggpartner. I första etappen tillhörde motsvarande roller Setra respektive Veidekke.

Inte heller för Jan Valeskog var detta första gången han medverkade i Hagastadens utveckling. Som ordförande i exploateringsnämnden i Stockholm var han med om att ta beslutet om överdäckning av Norra Stations-området.

– Inte ett självklart beslut eftersom ekonomin var osäker, konstaterade Jan Valeskog. Men i dag är jag glad att kunna stå här och konstatera att det byggts både bostadsrätter och hyresrätter i Hagastaden och att hela projektet ser ut att bli framgångsrikt.

Anna Ervast Öberg, Folkhem, konstaterade att Alexander von Humboldt, som detta andra kvarter av Cederhusen är döpt efter, inte är helt fel som namnet på ett hållbart byggt bostadskvarter. Alexander von Humboldt var den förste att förstå hur klimat, människor och natur samspelar, och han grundade klimatforskning som vetenskap. Därmed kan man utan att ta i alltför mycket också betrakta honom som föregångsman när det gäller hållbar utveckling.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Byggföretagen försvarar sig mot Byggnads anklagelser
Hydroscands butik i Karlskoga firar ett år efter nyöppning
Byggkrav för studentbostäder ska bli enklare
100-årig bygghandel får nya ägare
Veckans konkurser - vecka 12
Stockholms studentbostäder bjuder in till ”Trappkonsttävling 2023”
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.156