23948sdkhjf

Första spadtaget för Fisksätra

De centrala kvarteren rustas upp med nya bostäder, öppna  promenadstråk, stadsliv, gång- och cykelbanor samt förbättrad belysning.

Arbetet med bostäder, gångstråk och vägar ska bidra till en mer levande stadsdel.

– Jag är stolt och glad att vi tar viktiga steg i den fortsatta utvecklingen av Fisksätra genom en värdefull samverkan mellan Stena Fastigheter, kommunen och civilsamhället, säger Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande i Nacka.

Den första etappen består av projekten Saltsjöblick, bestående av 67 bostadsrätter, och Sjölyckan som består av 101 hyresrätter. Spadtaget togs i samverkan med Stena Fastigheter, Nacka kommun och en av boendet i Fisksätra som nu valt att köpa bostad i den första etappen av bostadsrätter.

Förutom bostäder, service och nya levande kvarter kommer även en ny multihall att byggas. Multihallen kommer att ge plats för olika friidrottsgrenar, dans, basket, styrketräning, kampsport, och olika streetsporter.

Saltsjöbanan utvecklas och anpassas för fler resande.  Region Stockholm bygger om Saltsjöbanans station Fisksätra med dubbla spår och plattformar där tågen kan mötas. vilket gör det möjligt för tätare trafik.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Byggföretagen försvarar sig mot Byggnads anklagelser
Hydroscands butik i Karlskoga firar ett år efter nyöppning
Byggkrav för studentbostäder ska bli enklare
100-årig bygghandel får nya ägare
Veckans konkurser - vecka 12
Stockholms studentbostäder bjuder in till ”Trappkonsttävling 2023”
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.111