23948sdkhjf

Solpanelsrekord ger långa ledtider

Intresset från privatkunder att ansluta solel till elnätet slår alla rekord. Anstormningen märks inte bara hos solcellsföretagen, utan även i ledtiderna för anslutning till elnätet.

Den lavinartade ökningen av föranmälningar gör att det i dag tar upp till tio veckor innan ett ärende kan börja handläggas. E.ON förutspår upp emot 30 000 föranmälningar i år, att jämföras med 11 000 rekordåret 2021.

– Den som beställer nu har en anläggning som producerar i vår, alltså när nästa säsong börjar, säger Jacob Mejvik, chef verksamhetsstyrning på E.ON Energidistribution.

För att kunna ge besked till kunderna väsentligt snabbare jobbar de därför intensivt med att korta ned handläggningstiderna.

– Det handlar om olika åtgärder; dels så satsar vi mycket på en ökad automatisering av interna processer, dels så ökar vi personalstyrkan och utvecklar vårt arbetssätt. Vi gör vårt yttersta för att hantera ärendena så snabbt som möjligt och uppmanar våra kunder att be sin installatör att skicka in en föranmälan i god tid. Gör man det minskar man risken för att inte kunna producera direkt när solpanelen är på plats.

Artikeln är en del av vårt tema om Energi.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Byggföretagen försvarar sig mot Byggnads anklagelser
Hydroscands butik i Karlskoga firar ett år efter nyöppning
Byggkrav för studentbostäder ska bli enklare
100-årig bygghandel får nya ägare
Veckans konkurser - vecka 12
Stockholms studentbostäder bjuder in till ”Trappkonsttävling 2023”
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.11