23948sdkhjf

Flyttbar station energisparar i Barkabybygget

I ett bostadsprojekt i Barkabystaden, används befintlig bergvärme ihop med en prisbelönt lösning som reducerar energianvändningen, CO2-utsläppen och kostnaderna.

Resona och Raksystems Climate Solutions singerar i dagarna ett samarbetsavtal för att nyttja Geololösningen i Resonas bostadsprojekt i Barkabystaden, Kvarteret 11.

Den flyttbara stationen installeras i början av november och nyttjar borrhålen från bergvärmelösningen även under produktionstiden. Via ett IT-system hanterar stationen hela värme- och kylprocessen under byggtiden.

Geolo bidrar också till att temperaturen inomhus blir behaglig och stabil året runt för bättre kvalitet på konstruktionens kvalitet, liksom arbetsmiljön.

Med hjälp av dygnet runt bevakning av systemet säkerställs och optimeras både uppvärmning och uttorkning, vilket ska genomföras i förbättrad produktionsmiljö och ge bättre ekonomi.

Detta är det första Geoloprojektet i Sverige

Resonas projekt Kvarter 11 i Barkarbystaden består av totalt fem byggnader plus ett gemensamt garage. Bostadsrättsföreningarna Helio, Livia och Luna omfattar totalt 397 lägenheter.

Artikeln är en del av vårt tema om Energi.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Mobilkran fattade eld på E20
Hon blir ny hållbarhetschef för NCC
Årets byggkvinna 2023: Tre förebilder i rampljuset
Veckans konkurser - vecka 13
Nytt samarbete ska göra betong av havre
Årets Nollfelsaktör bland husbyggare utsedd
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.11