23948sdkhjf

Flyttbar station energisparar i Barkabybygget

I ett bostadsprojekt i Barkabystaden, används befintlig bergvärme ihop med en prisbelönt lösning som reducerar energianvändningen, CO2-utsläppen och kostnaderna.

Resona och Raksystems Climate Solutions singerar i dagarna ett samarbetsavtal för att nyttja Geololösningen i Resonas bostadsprojekt i Barkabystaden, Kvarteret 11.

Den flyttbara stationen installeras i början av november och nyttjar borrhålen från bergvärmelösningen även under produktionstiden. Via ett IT-system hanterar stationen hela värme- och kylprocessen under byggtiden.

Geolo bidrar också till att temperaturen inomhus blir behaglig och stabil året runt för bättre kvalitet på konstruktionens kvalitet, liksom arbetsmiljön.

Med hjälp av dygnet runt bevakning av systemet säkerställs och optimeras både uppvärmning och uttorkning, vilket ska genomföras i förbättrad produktionsmiljö och ge bättre ekonomi.

Detta är det första Geoloprojektet i Sverige

Resonas projekt Kvarter 11 i Barkarbystaden består av totalt fem byggnader plus ett gemensamt garage. Bostadsrättsföreningarna Helio, Livia och Luna omfattar totalt 397 lägenheter.

Artikeln är en del av vårt tema om Energi.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172