23948sdkhjf

Byggbolag lanserar kampanjen ”Vi släcker för samhället”

Med kampanjen ”Vi släcker för samhället” ser byggbolaget Brixly över var man kan göra för energisparande åtgärder i sin egen verksamhet och uppmanar även andra att dela med sig av sina bästa elspartips via företagets sociala medier.

– Alla, liksom vi, måste göra vad de kan för att dra ner på elkonsumtionen så att vi som samhälle klarar den här krisen. Genom att spara el blir vi alla vinnare, säger Markus Brink, VD på Brixly.

Det har knappast undgått någon att det råder elkris i Sverige och Europa. Skenande elpriser drabbar både privatpersoner och företag hårt. Nu vill Brixly göra en energisparande insats som förhoppningsvis ska få fler att dra ner på elkonsumtionen.

– Ju mer el vi alla sparar, desto billigare blir den. Vi som företag måste ta ett ansvar för att släcka där vi kan, vi måste ta ansvar för miljön och för våra medmänniskor. Det finns många som kommer att få det oerhört tufft i vinter när elräkningen kommer och då måste vi göra vad vi kan för att hålla nere priset, säger Markus Brink, VD på Brixly.

Brixly ser nu därför över var man kan göra energisparande åtgärder i hela sin verksamhet. Vi har internt startat en tävling för att uppmuntra och uppmana alla Brixare till att spara el. Den mest visuella åtgärden är att företagets skyltar numera är nedsläckta dygnet runt.

– Skyltarna är såklart mer av ett symbolvärde än en stor energisparande åtgärd, det är ett viktigt ställningstagande. Det är viktigare för oss att göra en insats än att synas. Sedan ser vi över hela verksamheten. Där vi kan släcka och dra ner på energiförbrukningen utan att det minskar tryggheten eller säkerheten, där ska vi göra det. Vi vill också uppmana andra, såväl företag och kommunala verksamheter som föreningar och privatpersoner, att göra likadant, säger Markus Brink.

Med kampanjen ”Vi släcker för samhället” uppmanar Brixly också andra att dela med sig av sina bästa elspartips via företagets sociala medier. #visläckerförsamhället

Artikeln är en del av vårt tema om Energi.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125