23948sdkhjf

Byggföretag i konkurs – ”Det blir tuffare framöver”

Byggföretaget Örebygg AB är i konkurs. Sammanlagt har företaget 40 anställda.

Örebro tingsrätt fattade i förra veckans beslut om konkurs. Anledningen är att företaget inte klarar av att betala sina räkningar.

En blandning av stigande priser och brist på byggmaterial som i sin tur lett till en del förseningar i vissa projekt. Även minskad orderingång till firmans byggserviceavdelning har bidragit till konkursen.

– Örebygg AB är ju ett företag som växt mycket på kort tid och företaget har tagit på sig för stora projekt, som sedan inte mäktat med. På det så har ingen välat finansiera ytterligare, säger Clas Rosdahl, konkursförvaltare på Lindahls advokatfirma i Örebro, till Framtidens Bygg.

Byggföretaget grundandes 2002 och har sedan dess byggt åt både kommunala och statliga uppdragsgivare samt privata fastighetsägare.

– Det känns tungt. Jag har jobbat inom byggbranschen sedan jag slutade gymnasiet, berättar vd och delägare Mathias Lindblom, till Nerikes Allehanda.

Nyligen meddelade han och kompanjonen Fredrik Forsberg alla anställda att konkursen var ett faktum. Även representanter från Svenska byggarbetarförbundet fanns med på mötet.

– Det är för tidigt att säga om just denna konkurs beror på den allmänna konjunkturen, men vi har tyvärr satt en ökning av konkurser i branschen och känslan är att det blir tuffare framöver och att vi kommer att få mer att göra, säger Clas Rosdahl.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11