23948sdkhjf

NCC förser Arvidsjaur med sport- och simhall

− Efter en god samverkansprocess tillsammans med NCC har beslutet om att bygga nya sport- och simhallen äntligen landat, säger Åsa Andersson, samhällsbyggnadschef, Arvidsjaur kommun.

Uppdraget omfattar en simhall med tre bassänger och en sporthall med två idrottsplaner i samma byggnad och har utformats i nära samarbete tillsammans med Arvidsjaurs kommun och andra kunniga partners. Under samverkanväxte beslutet fram att, i tillägg till den simhall som först planerades, också inkludera en sporthall i projektet.

Simhallen får en motionsbassäng på 25 meter, en multibassäng på tio meter, en barnbassäng om 25 kvadratmeter samt en bubbelpool. Multibassängen kommer att få en höj- och sänkbar botten, och kan anpassas för babysim, vattengymnastik och rehabilitering. Sporthallen kommer rymma en spelplan på 20x40 meter, en om 18x36 meter samt 250 läktarplatser som kan justeras i höjd och bredd.

– I den första fasen kunde vi utveckla och skräddarsy det här projektet på ett fantastiskt sätt tack vare ett väldigt gott partneringsamarbete med Arvidsjaurs kommun. Vi tar med oss erfarenhet och kunskap från många byggda simhallar runt om i landet när vi nu bygger i Arvidsjaur och ser fram emot ett fortsatt gott teamwork med alla inblandade, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sverige.

Till våren 2023 påbörjas markarbeten för grundläggning, och projektet förväntas bli färdigt under 2025. Affären på totalt cirka 250 miljoner svenska kronor orderregistreras i fjärde kvartalet 2022 i affärsområde NCC Building Sweden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Bygghandelskoncern börjar arkitektrita lösvirkeshus
Byggnads miljonstämmer byggare
Skanska samverkar med Väsbyhem om bostadsbygge
Träproduktleverantör uppför fabrik helt i trä
Mobilkran fattade eld på E20
Fossilfritt när Skanska bygger gymnasium i Norge
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.125