23948sdkhjf

Föll 100 meter - nya fakta om dödsolyckan

Två månader efter olyckan i Grimeton har den hisskorg, som föll isär och därmed orsakade en målares död, ännu inte undersökts ordentligt.

Hisskorgen gick sönder i delar och två personer lyckades sätta sig i säkerhet. Den tredje mannen störtade mot marken tillsammans med resterande delar, uppger Hallandsposten.

Världsarvet Grimeton hade innan dödsolyckan lördagen den 3 september dittills sluppit olyckor med dödlig utgång.

Se även: Hissen gick i bitar och störtade mot marken

2002 föll en 45 meter hög byggnadsställning när två män målade torn nummer 5. De undkom med en bruten fot och en skadat knä när de hoppade från fyra meters höjd, för att rädda sig från raset ovanifrån. Ingen person ställdes till ansvar efter olyckan.

Den nu förolyckade mannen kom från Polen. Han var chanslös. Torn 6 är 127 meter högt. Det är inte klarlagt på vilken höjd fallet uppstod, men åklagare Roger Olsson har tidigare berättat för Hallandsposten att hisskorgen befann sig högt upp.

Hissen är en av fyra och är en så kallad fönsterputsarhiss. Korgen hänger i vajrar och drivs från en mittkonsol. Vid olyckstillfället i september befann sig tre män i korgen.

Plötsligt föll hissen på något sätt isär. Två av männen lyckades rädda sig över till tornet, men den tredje föll mot marken tillsammans med delar av hisskorgen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Bygghandelskoncern börjar arkitektrita lösvirkeshus
Byggnads miljonstämmer byggare
Skanska samverkar med Väsbyhem om bostadsbygge
Träproduktleverantör uppför fabrik helt i trä
Mobilkran fattade eld på E20
Fossilfritt när Skanska bygger gymnasium i Norge
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.109