23948sdkhjf

Nystartat byggföretag: ska fyrdubbla personalstyrka

Alla byggtjänster samlade i ett och samma hus. Så gör storsatsande Växjöbolaget KronoCon, där bland annat HG Bygg ingår.

Vi siktar på att ha mellan 80 och 100 anställda inom fem år, säger vd:n och delägaren Andreas Johansson, till Smålandsposten.

I Finnvedens Lastvagnars tidigare lokaler på Ljungadalsgatan återfinns numera KronoCon, ett nystartat Växjöbolag som dock består av välkända byggprofiler med Andreas Johansson i spetsen.

 Jag och Krister Horn bildade 2009 HG Bygg som vuxit och utöka verksamheten stadigt sedan dess. Ifjol i samband med att entreprenören Martin Zettergren gick i som investerare bildades KronoCon , som utgör ett moderbolag för bland annat HG Bygg och KronoCon Markentreprenad, berättar han vidare för lokaltidningen.   

 Istället för att kunden ska jaga olika underleverantörer kan vi erbjuda hela kedjan med egna snickare, rörläggare, elektriker och plattsättare., liksom hela byggprocessen, från arkitekt och sökande av bygglov hos kommunen till själva byggandet.

Den huvudsakliga målgruppen är privatkunder men med en egen stor organisation kommer de även att kunna köpa mark för villabyggande eller uppförandet av bostadsrätter.

Den 1 november var det premiär för det nya arkitektbolaget, där man kunde få hjälp av VR-teknik för att se och utforma sitt framtida hus i 3D. Ytterligare ett företagsben är installationer av solceller genom samarbete med Nibe, för att svara mot växande efterfrågan här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111