23948sdkhjf

Historiskt bygga här – 30 år sedan sist

Nu råder kraftig efterfrågan och Skellefteås största fastighetsbolag får klartecken att börja bygga 81 lägenheter i Byske, Bureå och Burträsks ytterområden under 2023.

– Vi är glada att kunna sätta igång byggandet i tre projekt och att Boliden fortfarande behöver bostäder, så vi kommer att fortsätta utreda den möjligheten, säger Harriet Classon, styrelseordförande i Skebo.

Skebos bygger av nya hyreslägenheter i ytterområdena är historiska, senaste det byggdes var på 90-talet, men nu efterfrågas bostäder stort i äldre Skebo. Efter en tid av utredningar och undersökningar tidigare i år så lämnade Skebo i bygglov för Byske, Bureå, Boliden och Burträsk. Den 22 september beslutade Bygg- och Miljönämnden vid Skellefteå kommun att bevilja bygglov för samtliga flerbostadshus.

När överklagningsperioden gått ut stod det klart att bygglovet i Boliden överklagats till Länsstyrelsen som nu tagit beslutet att upphäva bygglovet för fastigheten Bjurliden 1:456. Bygglovsansökan gällde fyra fastigheter på två våningar med totalt 30 lägenheter. Länsstyrelsen anger som motivering till sitt beslut att planerade hus ryms inom befintlig detaljplan för området.

– Det är klart att vi hade hoppats på ett annat utslag eftersom vi vet vilket stort behov som finns nu och som förväntas växa i framtiden. Här är detaljplanen gammal och har inte uppdaterats till dagens behov och att ändra på detaljplanen skulle ta flera år – tid som inte finns i ett växande Skellefteå. Både vi och Bygg- och Miljönämnden anser att det allmänna bör beaktas här men så blev inte fallet och då får vi respektera processer och ta omtag i Boliden, säger Harriet och avslutar:

– Nu siktar vi i oss på att komma igång med produktionen på de tre orterna inom närtid och det blir ett bra tillskott i ett växande Skellefteå.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Bygghandelskoncern börjar arkitektrita lösvirkeshus
Byggnads miljonstämmer byggare
Skanska samverkar med Väsbyhem om bostadsbygge
Träproduktleverantör uppför fabrik helt i trä
Mobilkran fattade eld på E20
Fossilfritt när Skanska bygger gymnasium i Norge
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.11