23948sdkhjf

BoKlok först ut med solceller och laddstolpar för helt kvarter

Hållbara material och solceller på alla taken är några av de klimatförbättrande åtgärderna i BoKloks kommande bostäder i stadsdelen Mölletorp i Karlskrona.

BoKlok är först ut med ett nytt kvarter med 27 radhus i stadsdelen. Totalt planerar kommunen för 300 bostäder i området.

– Vi bygger alla våra hem i trä vilket ger väldigt låg klimatpåverkan. Dessutom bygger vi med moderna metoder i fabrik, med minimalt spill. Det gör att ett hem från oss är klimatsmart på mer än ett sätt och samtidigt kan vi hålla priserna nere, säger Simon Wedeborg, Projektchef på BoKlok.

Samtliga radhus får solceller på taken och kan därmed producera egen förnybar el. Husen får även laddstolpar för laddning av elbil.

Mig veterligen är vi den första bostadsutvecklaren som installerar solceller och laddstolpar i alla bostäder i ett nybygnadsprojekt här i Karlskrona. Det känns bra att hjälpa kunderna på vägen till att bo och leva mer hållbart och samtidigt kunna minska sina elkostnader, säger Simon Wedeborg.

För att kunderna ska känna sig trygga med att köpa en bostad från BoKlok ingår ett trygghetspaket.

Vi förstår att det är ett stort beslut att köpa en bostad, speciellt i de tuffa tider vi befinner oss i nu. Vårt trygghetspaket innebär bland annat att köparen av en BoKlok-bostad aldrig förlorar mer än 25 000 kr om man behöver hoppa av köpet, säger Simon Wedeborg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11