23948sdkhjf

Serneke uppför mark- och miljödomstol

Serneke och Hemsö Fastigheter AB tecknar ett totalentreprenadavtal gällande nya lokaler för Vänersborgs Tingsrätt.

Projektet genomförs i samverkan och omfattar demontering av befintliga byggnader samt nybyggnation av cirka 6 850 kvadratmeter lokalyta. Ordervärdet uppgår till cirka 285 miljoner kronor.

Hemsö Fastigheter AB och Serneke ska i samverkan uppföra en ny domstolsbyggnad i centrala Vänersborg. Byggnaden kommer inrymma cirka 130 arbetsplatser, 11 rättssalar (varav två säkerhetssalar), säkerhetskontroll med anslutande reception, allmänhetens ytor, personalens kanslilokaler samt intransport och rum för frihetsberövade.

– Vi är så nöjda med den produkt som vi gemensamt tagit fram tillsammans med Serneke och Fojab. Tingsrätten är funktionell, hållbar och gedigen. Jag ser mycket fram mot gruppens fortsatta samarbete, säger Hanna Tengberg, projektutvecklare på Hemsö.

De cirka 6 850 kvadratmetrarna kommer husera både tingsrätten samt mark- och miljödomstolen i Vänersborg. Byggnaden förbereds även för framtida utbyggnation där flöden och säkerhetszoner redan nu säkerställs för att möjliggöra ändamålsenliga lokaler i många år framöver.

– Vi är glada och stolta över uppdraget att i samverkan med Hemsö uppföra den nya signaturbyggnad som ska inrymma Vänersborgs tingsrätt. Vi är väl medvetna om byggnadens komplexitet och har en klar plan kring genomförandet och ser fram emot att få starta arbetet med att forma en gedigen, funktionell och långsiktigt hållbar samhällsbyggnad, säger Christoffer Sundin, arbetschef på Serneke.

Projekteringen av den nya domstolsbyggnaden startar omgående och beräknad byggstart sker under hösten 2023. Planerat färdigställande sker sommaren 2026. Projektet är villkorat av regeringens godkännande, vilket förväntas till hösten. Ordervärdet om 285 miljoner kronor inkluderas i orderingången för det fjärde kvartalet 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Annie Lööf satsar på grönt stål
Ramirent köper företag
Han blir ny vd för Castellum
Byggleverantörens vd lämnar bolaget
Får 625 miljoner i ersättning från staten
BRF-kapning allt vanligare - Ekobrott drabbar 12 procent
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
NTT Woodnet
Transportnet

Sänd till en kollega

0.141