23948sdkhjf

Byggentreprenör för Landskronas ishall klar

Nu avancerar planerna på Landskronas nya ishall ännu ett steg. Peab utses till den entreprenör som ska se till att ishallen blir verklighet.  

Planen är att Landskronas nya ishall börjar byggas under våren 2023, och nu har tilldelningsbeslut lämnats till den vinnande anbudsgivaren, som är bygg- och anläggningsföretaget Peab. 

Ishallen utrustas med så kallade ”no fall-selar”, en fallskyddsanordning som kan användas av både amatörer och mer erfarna åkare. Selarna gör att exempelvis barn och unga med funktionsnedsättning kan få möjlighet att testa på känslan att åka skridskor, men de kan också användas av nybörjare på isen, eller konståkare som vill öva mer avancerade hopp. 

Den nya ishallen ska ha två fullstora isrinkar, varav en i en publikhall med läktare för 500 åskådare, och en i en träningshall. Med en fördubbling av isytorna mot idag får samtliga tre föreningar för ishockey och konståkning ökade möjligheter till träning, match och tävling. 

– Vi har under hela förstudien haft en fortlöpande dialog med de föreningar som ska bedriva sin verksamhet i hallen och försökt tillgodose många olika behov. Det har exempelvis varit centralt att få till två fullstora isrinkar, säger utvecklingschef Christian Dahl. 

Med den nya ishallen kommer fler timmar än i dag att avsättas för allmänhetens åkning, från ett fåtal timmar per vecka i dagsläget till 15–20 timmar i veckan när den nya ishallen står klar.  

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096